Китайската фирма China Harbor Engineering Company (CHEC) съобщи в понеделник,

...
Китайската фирма China Harbor Engineering Company (CHEC) съобщи в понеделник,
Коментари Харесай

Китайска компания подкрепя изграждането на проекта за транссахарска магистрала в Нигерия

Китайската компания „ China Harbor Engineering Company " (CHEC) заяви в понеделник, че ще продължи да поддържа продължаващия градеж на транссахарската автомагистрала на нигерийска територия, като завърши в период пътния сектор в централната част на страната.

Транссахарската автомагистрала е голям инфраструктурен план, обхващащ шест африкански страни, а точно Алжир, Чад, Мали, Нигер, Нигерия и Тунис. Целта е да се способства за развиването на комерсиалния продан посредством построяването на пътна мрежа и насърчи районната интеграция в Африка, оповестява " Радио Китай ".

Пред организация Синхуа, управителният шеф на CHEC в Нигерия разказа плана като нещо, което „ ще ускори интернационалните връзки за всички райони на Африка ".

Срокът за построяването е 36 месеца, като 15% от средствата по плана са събрани от нигерийското държавно управление, останалите 85% са предоставени от Китайската банка за износ и внос.

Междувременно, множеството елементи на транссахарската автомагистрала, взаимно построени от шестте упоменати африкански страни, към този момент са асфалтирани, което съставлява 80% от целия план.

Идеята за автомагистралата е препоръчана още през 1962 г, само че построяването на секторите в Сахара стартира през 70те години. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР