Китайската финтех компания Ant Group разглежда възможността нейния основател Джак

...
Китайската финтех компания Ant Group разглежда възможността нейния основател Джак
Коментари Харесай

Ройтерс: Ant Group разглежда възможността Джак Ма да се оттегли от компанията

Китайската финтех компания Ant Group преглежда опцията нейния създател Джак Ма да се раздели с каузи си в компанията и да се откаже от контрола си над нея, откакто срещите с китайските регулатори алармираха, че сходен ход може да помогне на компанията да се защищити от рецензиите на Пекин, съобщи Ройтерс, базирайки се на осведомен източник.

Народната банка на Китай (PBOC) и Комисията за контролиране на банковото обезпечаване в Китай (CBIRC) организираха обособени диалози с Джак Ма и Ant сред януари и март, по време на които съгласно източни е била разисквана опцията милиардерът да се отдръпна от компанията.

Аnt отхвърля в миналото да е обсъждана деинвестиция от Ма. „ Лишаването на господин Ма от неговия дял в Ant Group в никакъв случай не е било обект на полемики с който и да е било “, разясниха от компанията.

От Ройтерс изясняват, че не са съумели да открият дали Ant и Ma възнамеряват да продължат напред с този проект. Според източника на организацията от Ant са се надявали, че делът на Ма, който е на стойност милиарди $, ще бъде продаден на сегашни вложители в компанията или на такива от Alibaba, без да има присъединяване на външни играчи.

Друг източник обаче споделя, че по време на срещите с регулаторите на Ма е било обяснено, че той няма да може да продаде каузи си на организация или физическо лице, близки до него. Вместо това той би трябвало да излезе изцяло от бизнеса. Според източника другата опция е прекачване на каузи на вложител, обвързван с страната.

И двата източника означават, че сходна договорка може да се случи единствено с утвърждението на Пекин.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР