Китайската държавна комисия по митата и търговията съобщи чрез изявление

...
Китайската държавна комисия по митата и търговията съобщи чрез изявление
Коментари Харесай

Наказателните мита на Китай ще засегнат 659 продукта, произведени в САЩ

Китайската държавна комисия по митата и търговията заяви посредством изказване онлайн, че 25% нарастване на мита ще влезе в действие от 6-ти юли и ще бъде на стойност 34 милиона $, съобщи телевизия CNBS, представена от БГНЕС.
В листата от артикули с нови вносни мита влиза соята, електрическите транспортни средства и огромен брой хибридни транспортни средства, морска храна и свинско , излиза наяве още от информация на Министерството на търговията.
Припомняме, че новите мита са в отговор на тези, наложени от Съединени американски щати. В петък американското държавно управление разгласи, че ще наложи 25% нарастване на митата на 818 продукта, създадени в Китай, като това ще влезе в действие от 6-ти юли и ще на обща стойност 34 милиарда $. За останалите 16 милиарда $, които ще дойдат от различен лист със артикули, ще би трябвало да се потърси публичен спор. Ако и те бъдат утвърдени, това ще значи 50 милиарда $, които Китай би трябвало да заплати в спомагателни мита.
Предложението на китайската държавната комисия включва 659 продукта, създадени в Съединени американски щати, на обща стойност на продуктите е 50 милиона $.
Друг лист от 114 продукта американско произвеждане ще бъде признат на по-късен стадий. В него се включват артикули като недопечен петрол, дизел и комплекти за нуклеарно магнитен резонанс , се споделя още в изказването на Министерството на търговията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР