Китайската държава предприема стъпки за ликвидиране добива на криптовлаути на

...
Китайската държава предприема стъпки за ликвидиране добива на криптовлаути на
Коментари Харесай

Китай срещу добива на криптовалути на своя територия

Китайската страна подхваща стъпки за очистване добива на криптовлаути на територията си, защото това води до хабене на сила и е обвързвано с финансови опасности, написа Financial Times. Няколко ведомства, включително локалната национална банка, са съставили управление за това по какъв начин да се приключват дейностите на компании, занимаващи се се “майнинг”. От изданието показват, че имат копие от инструкциите.

В документа се приказва, че добивът на биткойни “потребява огромно количество електрическа сила и поддържа духа на спекулациите с криптовалути”. Също по този начин той подкопава напъните на управляващите за битка с финансовите опасности и дейностите, които “се разминават с потребностите на действителната икономика”. От управляващите не се изисква да унищожават директно добива, а да го изтикват от своята територия, посредством строго спазване на разпоредбите за прилагане на електрическа сила, потребление на земята, заплащане на налози и спазване не екологични правила.

 Китай против добива на криптовалути на своя територия

Прочетете още: Южна Корея възнамерява да забрани търговията на криптовалути

Автор на документа е така наречен Водещя група по реструктуриране на финансовите опасности в интернет, образувана през 2016 година Тя е под управлението на Пан Гуншен, заместител началник на Китайската национална банка. Конкретното управление е издадено на 2 януари.

Освен упоменатите ограничения районните управляващи би трябвало да дават информация за мощностите за рандеман в ръководените от тях територии, както и за напредъка по тяхната разпродажба до 10 число всеки месец.

По думите на Ляо Сян, ръководещ компанията за рандеман на биткойн Lightningasic в Шънжън, китайските “майнъри” добиват към три четвърти от новите биткоини в международен мащаб. Междувременно в целия свят за този развой отиват към 0,17% от общата сила на човевеството. По данни на ресурса на Digiconomist 161 страни по света използват по-малко електричество от тази сума. В някои райони на Китай силата е толкоз евтина, че добивът би бил доходоносен даже при двоен спад на курса на биткойна, пресмятат от Bloomberg.

Добиващите криптовалути в Китай нормално избират избрани провинции и не постоянно записват своя бизнес. Някои от тях, макар откритите правила, купуват електричеството непосредствено от производителите, вместо от енергоразпределителните оператори. Най-популярни са районите, които са богати на въглища или разполагат развита хидроенергетиика.

Китайските “майнъри” търсят благоприятни условия за изнасяне на активността си зад граница – посредством физическо превозване на оборудването или продажба съответните пълномощия. Те търсят местоположения с евтина сила и студен климат. Според Financial Times измежду евентуално забавните райони за такива действия са Източна Европа и Русия, както и Исландия и Канада.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР