Китайската авиокомпания China Eastern Airlines официално поиска компенсация от Boeing

...
Китайската авиокомпания China Eastern Airlines официално поиска компенсация от Boeing
Коментари Харесай

Китайска авиокомпания настоява за компенсация от Боинг

Китайската самолетна компания China Eastern Airlines публично изиска отплата от Boeing Co за загубите, които превозвачът е претърпял след приземяването на самолетите 737 MAX, оповестява Ройтерс. China Eastern има 14 самолета "Боинг " 737 MAX във флота си, в това число тези от дъщерното сдружение Shanghai Airlines. „ Приземяването на самолетите 737 MAX от 11 март 2019 година е предизвикало относително огромни загуби за China Eastern. С течение на времето обвързваните загуби ще се уголемяват още повече”, се споделя в отчета на самолетната компания. В отчетът не се показва какъв размер на компенсацията търси китайската самолетна компания.

Китай беше измежду първите страни, които приземиха самолетите Boeing 737 MAX през март в отговор на смъртоносната злополука на аероплан от този модел на Етиопските авиолинии

Говорител на "Боинг " отхвърли да разяснява решението на China Eastern, заявявайки, че не разисква диалози с клиентите си.

Американската федерална авиационна администрация е хазаин на среща на световните регулатори в Далас в четвъртък, с цел да преразгледа софтуера и предложенията за образование от "Боинг ", преди да реши дали и по кое време да завърши двумесечното приземяване.

Китай и Европейският съюз имат свои лични аерокосмически промишлености и е евентуално да дефинират личните си условия за обновяване на полетите 737 MAX, споделят анализатори.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР