Китайската армия научи от инвазията на Русия в Украйна, че

...
Китайската армия научи от инвазията на Русия в Украйна, че
Коментари Харесай

Тайван: Китай си взе урок от руската офанзива в Украйна

Китайската войска научи от нашествието на Русия в Украйна, че всяка офанзива против Тайван би трябвало да бъде бърза, с цел да успее, само че Тайванският проток ще направи това предизвикателство. Това съобщи тайванският министър на защитата, представен от Ройтерс.

Възможното влияние на войната върху военното мислене на Китай в Тайван и по какъв начин Китай може да нападна острова, който Пекин преглежда като суверенна китайска територия, е необятно обсъждано измежду формалните кръгове в Тайпе.

Министърът на защитата на Тайван Чиу Куо-чен посояи, че китайската войска би си взела бележки от съветското навлизане в Украйна , което стартира преди една година. Русия се опита, само че не съумя да превземе украинската столица Киев в първите дни на войната. Войната сред Русия и Украйна им донесе огромни уроци - те несъмнено ще търсят скорост, добави той.

По думите му даже китайските сили да възнамеряват бърза офанзива, те ще се сблъскат с компликации, пробвайки се да завладяват острова с ненадейно нахлуване, защото ще би трябвало да пресекат Тайванския пролив, който ги разделя. Те въпреки всичко ще би трябвало да преодолеят това. Няма да е толкоз бързо, колкото седмица или две, разясни Чиу.

Китай в никакъв случай не се е отказвал от потреблението на мощ, с цел да сложи Тайван под собствен надзор и продължава да провежда съвсем ежедневни военни патрули покрай острова.
 Китайски кораби и самолети отново сложиха нащрек Тайван
Китайски кораби и самолети отново сложиха нащрек Тайван

Тайванската войска е в нараснала подготвеност

Казвал съм го и преди - незабавно щом гръмнат оръжията, ще продължим до дъно. Но изрично няма да предизвикваме, сподели още тайванският министър на защитата.

Демократично определеното държавно управление на Тайван споделя, че единствено хората на Тайван имат правото да вземат решение бъдещето си.

Докато Украйна завоюва необятна социална поддръжка в Тайван и държавното управление на Тайван изпрати филантропична помощ, Китай отхвърли да осъди Русия. Двете страни оповестиха партньорство " без ограничавания " малко преди Русия да започва това, което тя назовава " специфична военна интервенция " на 24 февруари предходната година.

Според Китай е двоен стандарт да се пробва да сплотява проблемите с Тайван и Украйна , защото островът постоянно е бил част от Китай и е напълно вътрешен въпрос.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР