Китайската антидопингова агенция (ЧИНАДА) отвърна на епидемията от коронавирус като

...
Китайската антидопингова агенция (ЧИНАДА) отвърна на епидемията от коронавирус като
Коментари Харесай

Коронавирусът засегна и Китайската антидопингова агенция

Китайската антидопингова организация (ЧИНАДА) отвърна на епидемията от ковид като “временно спря “ тестванията “в интерес на предотвратяване на здравето “, оповестиха от Международната организация за проби (ИТА).

“Ситуацията изисква внимание и защитни ограничения, с цел да не изложим спортистите на заплаха или да тестваме публични лица, и до момента в който осъзнаваме значимостта на антидопинговите действия, наш приоритет е да запазим общественото здраве за всички “, споделят от ИТА.
Олимпиадата в Токио започва на 24 юли. При оставащи по-малко от шест месеца до Игрите в японската столица, ЧИНАДА „ последователно ще възобнови пробите, незабавно щом обстановката се усъвършенства “, разкриха от ИТА, добавяйки, че изследва дали “частните доставчици “ могат да организират проби.
Китайските управляващи оповестиха за 57 жертви на вируса в понеделник, което усили броя на смъртните случаи до 360, откакто вирусът бе открит в края на предходната година в централния град Ухан, откъдето се допуска, че е тръгнал от животните. Вирусът се популяризира до повече от 24 страни.

В резултат на ковид редица спортни събития в Китай бяха отсрочени. Всички дуели от локалното футболно равнище бяха анулирани, а измежду останалите отсрочени надпревари са Световното по лека атлетика на закрито, олимпийският квалификационен шампионат по бокс за Токио, баскетболните квалификации при дамите и Обиколката на Хайнан. Към тях се прибавят шампионатът по снукър Чайна Оупън, Чайна Мастърс по бадминтон и конкуренцията по голф Блу Бей при дамите. Гран При на Китай от Формула Е на 21 март бе отсрочено в неделя.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР