Китайската амбиция не е безпочвена. Това, което Европа се опитва

...
Китайската амбиция не е безпочвена. Това, което Европа се опитва
Коментари Харесай

Дипломатът Любомир Кючуков: Все повече се доближаваме до глобален конфликт

Китайската упоритост не е безпочвена. Това, което Европа се пробва да реализира с Китай сега, са няколко неща - първото е да ребалансира връзките си с Пекин.

Второто е да се окаже напън на Китай, който след това да окаже напън на Русия.

И третото е да се покаже, че Европа води личен и самостоятелен разговор с Китай. В момента следя едно доста съществено преформатиране на интернационалните съюзи и оси.

Това сподели в предаването " Денят онлайн " по NOVA NEWS дипломатът и някогашен зам.-министър на външните работи Любомир Кючуков, който разяснява последните интернационалните политически събития.

" Китай е излазът към света за Русия. Това, което Китай предлага за завършек на войната в Украйна, е доста по-различно от желанието на двете страни участници в спора. Китай предлага договаряния.

 

В същото време Европейски Съюз няма лични хрумвания и оферти за решение на спора. Макрон е на държавно посещаване в Китай и ще остане там 3 дни. С визитите на Фон дер Лайен и Макрон в Пекин Европейски Съюз желае да покаже, че не желае да се откаже от своите стопански връзки с Китай. Този разговор е потребен и за Китай, само че Китай няма да изостави Русия и да остави тя да бъде победена в една война ", предвижда той.

" Ескалацията на спора в Украйна не стопира да тече към този момент 13 месеца, както военно, по този начин и политчески. С ескалацията на тази война ние от ден на ден се доближаваме до световен спор. Интересното е, че с тази война Русия получи повече НАТО на Изток с влизането на Финландия в пакта, а ние получихме повече Русия след анексирането на областите в Украйна.

 

Залогът на процеса против Тръмп е доста огромен. Между неговата политика и тази на Байдън има голяма разлика. Този развой ще има доста огромно отношение върху развиването на събитията в целия свят.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР