Китайската администрация на киберпространството е забранила използването на чипове на

...
Китайската администрация на киберпространството е забранила използването на чипове на
Коментари Харесай

Китай ограничава американски чипове

Китайската администрация на киберпространството е забранила потреблението на чипове на американската компания Micron Technology за някои ИТ устройства, оповестява Reuters. Забраната е издадена на 21-ви май т.г.

Регулаторът твърди, че чипове на Micron са се провалили на проби за сигурността им и надлежно биват неразрешени за потребление в основната инфраструктура на страната. Мярката звучи реципрочна на сходни ограничавания, които Съединени американски щати наложи за някои китайски ИТ устройства, в това число телеком съоръжение.

Китайският регулатор споделя, че " инспекцията откри, че продуктите на Micron имат съществени опасности в сигурността, които са забележителен риск и за сигурността на китайската сериозна осведомителна инфраструктура и засягат китайската национална сигурност ".  Регулаторът не дава съответни детайлности какви уязвимости са открити и кои артикули на Micron са наранени.

Компанията не е коментирала тематиката. Според анализатори на Jefferies, Micron няма огромен дял в сериозната инфраструктура в Китай, а продава чиповете си най-вече на производители на потребителска електроника. Това значи, че възбраната няма да се отрази съществено на компанията нито на бранша в Китай.

Решението идва на фона на срещата на Г7, на която американският президент Джо Байдън разгласи, че страните от Г7 са се съгласили да диверсифицират връзките си с Китай и да понижат " риска ".

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от  и .

За още любопитно наличие последвайте страницата ни в .
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР