Китайска компютърна система за разпознаване на лицата прие снимката върху

...
Китайска компютърна система за разпознаване на лицата прие снимката върху
Коментари Харесай

В Китай система за разпознаване на лицата глоби човек от реклама върху автобус

Китайска компютърна система за различаване на лицата одобри фотографията върху рейса за действителен човек. Изкуственият разсъдък санкции известният китайски бизнесмен Дън Манчжу, която сякаш пресякла пешеходната пътека на червен цвят на светофара в град Нинбо.
Лицето на дамата е сложено във тип на фотография върху рекламата на компанията Gree Electric, която самата тя управлява. Автобусът с рекламния банер вярно е минал на зелено, само че системата за различаване на лицата в счела, че Манчжу минава на алено и ѝ начислила съответната санкция.

Това не е всичко. Снимката на дамата стартира да се демонстрира в обществените екрани за наставление. Потребителите в обществените мрежи започнаха да се майтапят, че тя в действителност е позволила съществено нарушаване, когато е залепнала върху рейса.

Китайската полиция призна грешката и даде обещание да модернизира компютърната система с детайли на изкуствен интелект. В бъдеще сходни неточности няма да се позволяват и в сходни обстановки няма да се сформират актове за санкции.

Според The New York Times, Манчжу е една от най-успешните дами в КНР . Тя е почнала от управител по продажби в компанията Gree Electric, като по-късно последователно се е издигнала до общоприет шеф. Само за няколко години Манчжу прави Gree Electric най-големият производител на климатици в Китай.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР