Китайска компания заедно с партньори от България и Люксембург започва

...
Китайска компания заедно с партньори от България и Люксембург започва
Коментари Харесай

Сглобяваме електрически камиончета край Пловдив

Китайска компания дружно с сътрудници от България и Люксембург стартира да сглобява мини електрически камиони в „ Тракия икономическа зона " (ТИЗ) край Пловдив. До 6 месеца се надяваме първият камион да е подготвен, съобщи Питър Уанг, изпълнителен шеф на „ Сентро аутомотив груп " на среща с министъра на стопанската система Емил Караниколов. За 3 години компанията възнамерява да влага над 10 млн. евро в предприятието и да наеме на работа 150 висококвалифицирани български чиновници.

Целта ни е да превърнем този цех в център за района освен за сглобяване, само че и за произвеждане на части и за поддръжка на електрическите камиони, акцентира Питър Уанг.

Българската страна оказва цялостно подпомагане на вложители, които основават артикул с висока добавена стойност, увери от своя страна министърът на стопанската система Емил Караниколов.

Цената за сглобяването и пласирането на пазара на товарните електрически автомобили е много привлекателна за вложителите, уточни от своя страна Жилбер Жост, ръководител на люксембургската компания „ Севек имобилити " – сътрудник на китайската компания – производител.

Проучване измежду български спедиторски компании към този момент са показали интерес към придобиването на подобен вид превоз. „ Няма да е належащо камиончетата да бъдат купувани ", акцентира Жост. Самото транспортно средство не е значимо – значима е технологията, която се крие зад него – приложенията, мобилната връзка, цялостната поддръжка на камиона, изясни Жост. В Европа ние не продаваме камиони – продаваме решения, логистична идея, уточни той.

Именно новата технология и поддръжката на камионите са главната част от услугите, които компанията предлага. Идеята е нова за нашия пазар, разяснява инж. Пламен Панчев, ръководител на Съвета на шефовете на „ Сиенит холдинг " и създател на ТИЗ.

След срещата министърът на стопанската система Емил Караниколов подкара на паркинга пред министерството прототипа на електрическото камионче " Метро ". На процедура то е мултифункционална платформа, която може да транспортира до 500 кг елементарни артикули или замразени храни. Камионът може да се зарежда непосредствено от електрическата мрежа, не е нужна специфична станция ", изясни до момента в който се возеше до министъра Питър Уанг.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР