Китайска компания със своите партньори от Люксембург и България започва

...
Китайска компания със своите партньори от Люксембург и България започва
Коментари Харесай

България ще произвежда камиончета на ток

Китайска компания със своите сътрудници от Люксембург и България стартира да сглобява мини електрически камиони в " Тракия икономическа зона " /ТИЗ/ край Пловдив. " До 6 месеца се надяваме първият камион да е подготвен ", заяви Питър Уанг, изпълнителен шеф на " Сентро аутомотив груп ", по време на среща с министъра на стопанската система Емил Караниколов. В идващите 3 години компанията възнамерява да влага към 10 милиона евро в начинанието.

" Бихме желали този цех да се трансформира в център за Централна Европа – освен за сглобяване, само че и за произвеждане на обособените елементи, както и за поддръжка. Това е задачата ни ", акцентира господин Уанг.

От своя страна министър Караниколов увери китайския бизнесмен, че страната поддържа и оказва цялостно подпомагане на вложители, които основават артикул с висока добавена стойност.

Около 150 души ще бъдат наети в новия цех, стана ясно още по време на срещата. Доброто обучение на служащите е една от главните аргументи компанията да направи инвестицията си в България. Цената за сглобяването и пласирането на пазара на самите електрически автомобили също е много привлекателна за вложителите, добави Жилбер Жост ръководител на " Севик имобилити " от Люксембург – сътрудник на китайската компания – производител.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР