Китайска компания с партньори от Люксембург и България ще отвори

...
Китайска компания с партньори от Люксембург и България ще отвори
Коментари Харесай

Китайска компания ще прави електрически камиони в завод за €10 милиона край Пловдив

Китайска компания с сътрудници от Люксембург и България ще отвори цех за произвеждане на мини електрически камиони край Пловдив. Центърът ще бъде част от " Тракия икономическа зона " (ТИЗ), като в построяването му ще бъдат вложени към 10 милиона евро в идващите 3 години.

Заводът ще се ръководи в партньорство от китайската " Сентро аутомотив груп " и люксембургската " Севек имобилити ", като там ще бъдат отворени 150 работни места, показват в публично известие от ТИЗ.

" До 6 месеца се надяваме първият камион да е подготвен ", декларирал изпълнителният шеф на китайското сдружение Питър Уанг по време на среща с министъра на стопанската система Емил Караниколов.

" Бихме желали този цех да се трансформира в център за Централна Европа - освен за сглобяване, само че и за произвеждане на обособените елементи, както и за поддръжка. Това е задачата ни ", споделя в допълнение той.

" Доброто обучение на служащите е една от главните аргументи компанията да направи инвестицията си в България. Цената за сглобяването и пласирането на пазара на самите електрически автомобили също е много привлекателна за вложителите ", изяснява ръководителят на люксембургската компания Жилбер Жост.

Вече е направено изследване измежду няколко български спедиторски компании, които са показали интерес към придобиването на подобен вид превоз.

По думите на Жост няма да е належащо камионите да бъдат купувани. " Самото транспортно средство не е значимо - значима е технологията, която се крие зад него - приложенията, мобилната връзка, цялостната поддръжка на камиона. В Европа в действителност ние не продаваме камиони - продаваме решения, логистична идея ", споделя той.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР