Китайска компания с партньори от Люксембург и България издига нов

...
Китайска компания с партньори от Люксембург и България издига нов
Коментари Харесай

Издигат нов завод край Пловдив за 10 млн. евро

Китайска компания с сътрудници от Люксембург и България издига нов цех в "Тракия икономическа зона " край Пловдив. Предприятието ще сглобява дребни електрически камиони. В идващите три години компанията "Сентро аутомотив груп " възнамерява вложения на стойност 10 млн. евро.

"Бихме желали този цех да се трансформира в център за Централна Европа - освен за сглобяване, само че и за произвеждане на обособените елементи, както и за поддръжка. Това е задачата ни ", сподели шефът на компанията Питър Уанг след среща с икономическия министър Емил Караниколов.

Около 150 души ще бъдат наети в новия цех.

"Цената за сглобяването и пласирането на пазара на самите електрически автомобили също е много привлекателна за вложителите “, добави Жилбер Жост ръководител на "Севик имобилити " от Люксембург – сътрудник на китайската компания – производител.

По думите му към този момент е направено изследване измежду няколко български спедиторски компании, които са показали интерес към придобиването на подобен вид превоз.

"Самото транспортно средство не е значимо – значима е технологията, която се крие зад него – приложенията, мобилната връзка, цялостната поддръжка на камиона. В Европа в действителност ние не продаваме камиони – продаваме решения, логистична идея “, разяснява Жост.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР