Китайска компания, производител на военна продукция, показа видео с изпитанията

...
Китайска компания, производител на военна продукция, показа видео с изпитанията
Коментари Харесай

Китайците показаха най-бързия плаващ танк в света

Китайска компания, производител на военна продукция, сподели видео с тестванията на бойната машина за пехотата VN 18, която може да се счита за най-бързия танк - амфибия в света. Бойната машина може да се движи по сушата със скорост 65 километра в час, а при придвижване по вода скоростта е 30 км в час.

За съпоставяне американските и съветските аналози развиват във вода много под 20 километра в час.

Създател на машината е китайската корпорация Norinco, която твърди, че VN18 е най-бързата в света военна амфибия. Тя тежи над 26 тона, има мотор с 1600 конски сили, с което претендира да е и най-мощната военна машина в своя клас.

Съобщава се, че амфибията се ръководи от отбора душ и е способна да транспортира 11 десантни бойци. Що се отнася до въоръжението, китайските инженери не дават детайлности, ограничавайки се единствено да упоменат, че има оръдейна система, картечница и противотанкови ракета.

Руски специалисти обаче означават, че VN18 е единствено експортното име на бойната машина на пехотата ZBD2000, от която 450 единици са на въоръжение в китайската войска от 2006 година. Сегашните тествания и мощно рекламното показване показвали по-скоро желанието на страната да продава танка-амфибия зад граница.

Преди четири години 60 такива машини закупи Венецуела.

Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР