Китайска компания е закупила стотици акра земеделска земя в Северна

...
Китайска компания е закупила стотици акра земеделска земя в Северна
Коментари Харесай

Как Китай заби зъбите си в земеделските земи в САЩ, предизвиквайки опасения за сигурността

Китайска компания е закупила стотици акра земеделска земя в Северна Дакота единствено на минути от огромна база на военновъздушните сили на Съединени американски щати, което поражда опасения за националната сигурност, защото комунистическата страна прибавя 1,9 милиарда $ към своите близо 200 000 акра земеделска земя в Съединени американски щати, написа

Китайският производител на храни Fufeng Group възнамерява да построи цех за преправка на царевица върху новопридобити 300 акра земя в Гранд Форкс, единствено на 20 минути път с кола от военновъздушната база Гранд Форкс, където се намират някои от най-чувствителните технологии за произвеждане на дронове.

Покупката провокира съмненията на военни, специалисти по национална сигурност и депутати.

Този ход може да даде на Китай невиждан достъп до това, което се случва в базата на военновъздушните сили, която също по този начин е хазаин на център за галактически мрежи, който CNBC разказва като „ гръбнака на всички военни връзки на Съединени американски щати по света “, написа вестникът.

Критиките към покупката на Fufeng идват, когато американските законодатели намерено споделиха, че лимитират собствеността на Китай върху скъпа земеделска земя в Съединени американски щати, която към 2019 година е била минимум 192 000 акра.

След като Fufeng Group закупи земя в Северна Дакота тази година за 2,6 милиона $, майорът от военновъздушните сили Джереми Фокс написа записка през април, описвайки този ход като индикативен за устрема на Китай да се нарежда покрай сериозни отбранителни уреди на Съединени американски щати.

Той твърди, че собствеността на Fufeng е ситуирана на вярното място, тъй че компанията да може да прихваща връзки от базата на военновъздушните сили.

„ Някои от най-чувствителните детайли на Grand Forks са свързани с цифровите връзки нагоре и надолу, присъщи на безпилотните летателни системи и тяхното взаимоотношение с галактически активи “, написа Фокс.

Такива прихващания „ биха представлявали безценен риск за националната сигурност, съществено увреждайки стратегическите преимущества на Съединените щати “.

„ Пасивното събиране на тези сигнали би било невидимо, защото ще изисква стандартни антени, настроени на верните честоти на събиране “, сподели той. „ Това основава сериозна накърнимост за нашите уреди на Министерството на защитата и е необикновено компрометиращо за вътрешната сигурност на Съединени американски щати “, добавя Фокс.

Говорител на Военновъздушни сили сподели, че бележката на Фокс не е формалната позиция на военните по въпроса.

Вместо това те го нарекоха „ персонална оценка на евентуалните уязвимости “ на Фокс и отхвърлиха коментар.

Говорител на американския филиал на Fufeng Group сподели, че опасенията за шпионаж са доста надалеч от истината.

„ Не мога да си показва някой, който наемаме, да направи това “, сподели основният действен шеф на Fufeng USA Ерик Чутораш пред CNBC, като сподели, че знае, че компанията „ безусловно “ няма да шпионира военни обекти на Съединени американски щати.

„ Ние сме под законите на Съединени американски щати, аз съм жител на Съединени американски щати, израснал съм тук през целия си живот и нямам желание да правя каквато и да е шпионска активност или да бъда обвързван с компания, която прави това. Познавам екипа си, той се усеща по същия метод “, сподели той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР