Китайска делегация, водена от главния икономически съветник на кмета на

...
Китайска делегация, водена от главния икономически съветник на кмета на
Коментари Харесай

Делегация от китайския град Хуай Ан се срещна с кмета на Перник Вяра Церовска

Китайска делегация, водена от основния стопански консултант на кмета на побратимения с Перник град Хуай Ан, се срещна с кмета Вяра Церовска. Това оповестиха от пресцентъра на Общината.

„ Перник високо цени връзките си с вашия град. Радвам се, че имам опцията да беседвам с вас по въпроси, касаещи взаимното ни съдействие “, показа Вяра Церовска.

„ Съвсем скоро в Перник ще бъде пусната индустриалната зона. Тя е с повърхност от 350 дка и се намира на извънредно комфортно и отзивчиво място. Инфраструктурата дава причина за бърз превоз до София, Македония, Гърция и Сърбия “, добави кметът, която беше съпроводена от нейните заместници Владислав Караилиев и Севделина Ковачева.

Китайските посетители благодариха на градоначалника за топлото посрещане и показаха възхищението си от опцията да се срещнат с историята на града.

„ Хуай Ан наброява над 5 млн. поданици и е ситуиран на повърхност от 10 000 кв.м. Разполагаме с подземни благосъстояния, само че имаме и развито селско стопанство и сме един от огромните производители на зеленчуци в Китай. Може да се каже, че сме житницата на Китай. Нашите селскостопански артикули са на доста високо ниво “, разясниха гостите от Китай.

В диалога и двете страни показаха вяра да продължат положителните партньорски връзки сред двата града.

След срещата с кмета на Община Перник гостите ще посетят компаниите „ Колбасо “ и „ Земенея “.

Във визитата на китайската делегация е включено и посещаване на Регионалния исторически музей и Подземния минен музей, който е единственият на Балканския полуостров.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР