Китайка, възстановила се от тежката пневмония, предизвикана от новия коронавирус,

...
Китайка, възстановила се от тежката пневмония, предизвикана от новия коронавирус,
Коментари Харесай

Китайка, излекувана от коронавируса, разказа за заболяването

Китайка, възстановила се от тежката пневмония, провокирана от новия ковид, описа за заболяването и прекарванията си.

" Фамилията ми е Цзян, на 44 години съм. Произхождам от окръг Ухан, Чунцин (Югозападен Китай) и работя в Ухан през последните няколко години. Днес ме изписаха от централната болница в Санся ", стартира описа си тя.

На 15 януари дамата се прибира, с цел да отпразнува китайската Нова година. Съпругът ѝ я посреща на жп гарата и вижда, че Цзян се усеща доста зле. Веднага я закарал в локалната болница, съобщи Vesti.bg.

Няколкодневното лекуване не дало позитивен резултат.

" На 21 януари ме трансферираха в Централната болница в Санся, настаниха ме в изолационно поделение и ми сложиха диагноза пневмония, породена от нов вид ковид. Проведоха антивирусно и антиинфекциозно лекуване, лекарите даже използваха методите на обичайна китайска медицина. В последните дни всички признаци се трансформираха към по-добро. Лекарите споделиха, че могат да ме изпишат. За цялото лекуване болничното заведение не ми взе нито един юан ", споделя дамата пред Агенция " Синхуа ".

Тя споделя, че най-важното е хората да не се опасяват за себе си и да се опитат да се предпазят оптимално добре.

" Много е значимо да носите маска и да миете ръцете си по-често. Ако температурата ви се увеличи, имате кашлица и други признаци, би трябвало неотложно да отидете в болничното заведение. Не е нужно да се притеснявате и страхувате, че ще сте в изолираност. Трябва да поддържате положително си въодушевление, да вършиме всичко, което ви споделят лекарите, да им се доверите и тогава несъмнено ще се оправите ", поучава тя.

Към момента има 9692 доказани случая на заразяване с ковид " 2019-nCov ", 213 души умряли от него.

Предишните публични данни за Китай бяха 132 смъртни случая и 7711 инфектирани.

Почти всички съдбовни случаи и множеството инфектирани са в провинция Хубей, чиято столица Ухан е епицентърът на епидемията.

В Италия по-рано през днешния ден потвърдиха за първи два случая на заразяване с ковид. Властите оповестиха, че преустановяват всички полети от и до Китай.

Заразените са двама китайски туристи, които са пристигнали в страната преди няколко дни. Те са сложени в изолираност в център за инфекциозни заболявания в Рим.

Пети случай на инфектиран с ковид пък бе доказан в южната немска провинция Бавария. Пациентът е работил в същата компания, както и останалите четирима души, които са се заразили от сътрудник, който неотдавна се е върнал от командировка в Китай. Това удостоверява предаването на вируса от човек на човек в страната.

Световната здравна организация (СЗО) разгласи в четвъртък интернационално изключително състояние поради епидемията с новия ковид, почнала в Китай. Международно изключително състояние за здравето е рядко употребявано означение за опасност, която съставлява световен риск. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР