Китайка бе поставена под карантина в Тайланд заради мистериозен щам

...
Китайка бе поставена под карантина в Тайланд заради мистериозен щам
Коментари Харесай

Мистериозната китайска пневмония стигна до Тайланд

Китайка бе сложена под карантина в Тайланд поради тайнствен вариант на ковид единствено дни преди китайската Нова година, когато в кралството има растеж на туристи от Китай, съобщи Ройтерс. Това е първи случай на болестта отвън Китай.

61-годишен мъж е умрял от пневмония в централния китайски град Ухан, откакто там бе открито на към момента неидентифициран вирус, седем души са в сериозно положение, оповестиха здравните управляващи в Ухан.

Тайландските управляващи, които са в нараснала подготвеност поради новините огнището в китайската провинция Хубей, оповестиха, че дамата е била под карантина от сряда и към този момент може да бъде изписана и да се прибере.

Заразата от вирусна пневмония в Китай, с която се заразиха над 40 души, евентуално се е популяризирала от рибен пазар в Ухан и не се демонстрира отвън територията на града, заяви по-рано през днешния ден Световната здравна организация (СЗО).

Инфекцията породи опасения за евентуална зараза. В началото на януари управляващите в Ухан, основен град на китайската провинция Хубей, оповестиха за 44 инфектирани от незнайна форма на вирусна пневмония. Болестта се появи в града в последните дни на 2019 година, един от заболелите след това умря.

Китайските здравни управляващи оповестиха предходната седмица, че вирусът е от незнаен до момента тип, само че е от фамилията на вирусите, предизвикали епидемията от ТОРС (SARS) и близкоизточния респираторен синдром.

Затворен е рибният пазар в Ухан, за който „ има доказателства, които дават мотив да се счита, че болестта е обвързвана с него “, се разяснява в известието на СЗО.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР