Китай заяви в петък, че ще наложи нови мита върху

...
Китай заяви в петък, че ще наложи нови мита върху
Коментари Харесай

Китай отвръща на удара на САЩ с нови мита за 75 млрд. долара

Китай съобщи в петък, че ще наложи нови мита върху вноса на американски артикули на стойност 75 милиарда $, като ще възобнови и митата върху американски коли, оповестява CNBC.

Китайският държавен съвет съобщи, че е решил да вкара данъци, вариращи от 5% до 10% за артикули на стойност 75 милиарда $, които ще влязат в действие на две елементи – от 1 септември и от 15 декември.

Според информацията от държавния съвет ще бъдат наложени и мита от 25% върху вноса на американски коли и от 5% за вноса на автомобилни елементи и компонентни, считано от 15 декември, осведоми " Инвестор ".

Новите мита засягат 5078 продукта, като измежду тях с изключение на коли има и селскостопански артикули, недопечен нефт и дребни самолети.

Отвръщането на удара от страна на Китай става факт, откакто по-рано този месец американският президент Доналд Тръмп изненадващо постави завършек на краткотрайното помирение с Пекин и таксува вноса на китайски артикули с мита от 10% на обща стойност от 300 милиарда $. Някои от тези мита в последна сметка бяха отсрочени за декември с обяснението да не бъде обиден сезонът на празничното извършване на покупки в края на годината, до момента в който други артикули въобще отпаднаха от листата.

„ В отговор на реакцията на Съединени американски щати Китай беше заставен да предприеме ограничения за противопоставяне “, се споделя в известието на съвета в петък.

От китайска страна показват вяра, че със Съединени американски щати ще се върнат към верния път на съвещания и ще разрешат разликите между тях, с цел да работят дружно за преустановяване на икономическите и комерсиалните си търкания.

Двете страни би трябвало да проведат търговски договаряния при започване на идващия месец в Съединени американски щати след разискванията им в Шанхай през юли. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР