Китай заяви днес, че ще спре да проверява за COVID-19

...
Китай заяви днес, че ще спре да проверява за COVID-19
Коментари Харесай

Криза за лекарства в Китай на фона на страховете от нова COVID пандемия


Китай съобщи през днешния ден, че ще спре да ревизира за COVID-19 водачите на камиони и екипажите на кораби, които транспортират артикули в страната. По този метод управляващите отстраняват усложнение от основно значение за веригата за доставяне в миг, когато разхлабването на строгата китайска политика за " нула Коронавирус " набира скорост, оповестява Българска телеграфна агенция.

Тази седмица Китай направи трагичен завой към наново отваряне на стопанската система, разхлабвайки основни детайли от политиката против ковид. Промяната бе приветствана от изтощената от рестриктивните мерки общност, само че в този момент нарастват и опасенията, че броят на инфектираните може да се усили и да провокира още повече усложнения.

След като Пекин изисква по-малко тестване и разрешава на хората с леки признаци или без признаци да остават под карантина вкъщи, фокусът се измести към обезпечаване на съответни доставки на медикаменти и подсилване на китайската здравна система, която съгласно специалисти може да бъде бързо претрупана.

Три години откакто коронавирусът се появи в Централен Китай, жителите проявяваха неспокойствие Пекин да стартира да уеднаквява политиката си с тази в останалата част на света, който значително се е отворил в опит да живее с ковид. След всеобщи митинги управляващите смениха курса, предизвиквайки опасения в страната, която е с релативно ниско равнище на имунизации и където хората са научени да се опасяват от болестта.

По-рано тази година на фона на всеобщите локдауни огромна част от китайската верига за доставяне беше обхваната от безпорядък поради условията участващите в превоза на артикули да демонстрират негативен тест за ковид или здравни кодове на контролно-пропускателните пунктове.

Премахването на тези ограничавания цели най-много да се обезпечат непрекъсваеми доставки на медикаменти и продукти като комплекти за антигенни проби, споделиха управляващите.

„ Не би трябвало да се пестят старания, с цел да се обезпечат непрекъснати доставки на медицински консумативи ", съобщи китайското министерство на превоза.

Пред аптеките в доста китайски градове се извиха дълги опашки от хора, които търсят да купят медикаменти за кашлица, медикаменти за грип и маски. Държавният пазарен регулатор предизвести, че могат да се вдигнат цените на медикаментите против.

Китайската държавна администрация за контролиране на пазара разгласява насоки за контролиране на онлайн продажбите на медикаменти, маски, реактиви за антигенни проби и храни, като предизвести по-специално фирмите, търгуващи по интернет, да не „ печелят от пандемията “.

Пекин се съгласи да разреши на Германия да даде имунизацията на " Пфайзер " / " Бионтех " против COVID-19 за немски жители в Китай, заяви през вчерашния ден китайското външно министерство. Това е друга смяна в политиката, откакто Пекин до момента настояваше в Китай да се поставят единствено създадени в страната ваксини. По-рано тази седмица беше обявено, че немските управляващи са разрешили вноса на имунизацията на китайската компания " Синовак " против COVID-19, само че единствено за китайски жители в Германия, напомня Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР