Китай заяви днес, че подкрепя създаването на комисия под егидата

...
Китай заяви днес, че подкрепя създаването на комисия под егидата
Коментари Харесай

Китай се обяви за разследване на глобалния отговор срещу COVID-19

Китай съобщи през днешния ден, че поддържа основаването на комисия под егидата на Световната здравна организация (СЗО) за да се направи оценка на " световния отговор " на COVID-19, съобщи Агенция Франс Прес.

Пекин излезе с тази реакция след натиска на Запада, по-специално от страна на Съединени американски щати и Австралия, с гледище да се проверява появяването на вируса в Китай в края на предходната година, написа Novini.bg.

" Оценката би трябвало да бъде направена намерено, транспарантно и предвид на всички заинтригувани страни и в подобаващ миг след края на епидемията ", това сподели пред публицисти Хуа Чунин, говорителка на китайското министерство на външните работи.

Хуа Чунин акцентира, че тази стъпка би трябвало да бъде утвърдена от Световната здравна асамблея или от Изпълнителния съвет на СЗО - двата съществени органа на интернационалната организация, основана в Женева. Тя особено акцентира, че не става дума за следствие, ориентирано тъкмо против Китай, а за оценка, която да обхване вероятно всички страни по света.

Редица страни, измежду които Франция, Германия и Англия, приканиха през последните седмици китайските управляващи да обезпечат бистрота на своите дейности по отношение на ковид. Други страни отидоха по-далеч: Съединени американски щати и Австралия приканиха за интернационално следствие в Китай, което да откри аргументите за пандемията.

Пекин отхвърли тези начинания и разкритикува, съгласно него, политизирането на рецесията. Китай твърдо отхвърли да е укривал информация при започване на пандемията и съобщи, че бързо е споделил данните, с които е разполагал, със СЗО и други страни.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Примери за подправени вести за ковид:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР