Китай заяви, че Великобритания няма да право да предоставя възможност

...
Китай заяви, че Великобритания няма да право да предоставя възможност
Коментари Харесай

Китай се закани на Лондон, че няма да допусне бягство на жители на Хонконг

Китай съобщи, че Англия няма да право да дава опция на поданици на Хонконг да обитават на Острова, избягали поради новия закон за националната сигурност . Пекин се закани да предприеме " съответните ограничения " за прекъсване на този ход, написа " Гардиън ".
 Камарата на представителите на Съединени американски щати поддържа наказания против Китай за Хонконг
Камарата на представителите на Съединени американски щати поддържа наказания против Китай за Хонконг

Сенаторите ще гласоподават най-скоро в четвъртък за дефинитивно приемане на законодателството

Коментарите са на китайското посолство във Англия, откакто английското държавно управление разгласи през вчерашния ден, че ще извърши обещанията си към жителите на финансовия център. Конкретно Лондон ще предложи жителство на близо 3 милиона хонконгци.

Външният министър на Обединеното кралство Доминик Рааб призна, че Лондон може да направи доста малко за прекъсване на Китай , в случай че се опита да попречи на поданици на Хонконг да се реалокират на Острова.
 3 млн. поданици на Хонконг могат да получат английско поданство
3 млн. поданици на Хонконг могат да получат английско поданство

Той даде обещание Обединеното кралство да " съблюдава " обещанието си

Китайският дипломат във Англия предизвести, че дейностите на Лондон биха били в нарушаване на съглашението сред двете страни . Дипломатът дефинира рецензията на английското държавно управление по отношение на закона за националната сигурност като " безотговорна и неоправдана ".

Ясно е, че всички китайски съграждани в Хонконг са китайци, без значение дали имат английски документи и паспорти, акцентира дипломатът и предизвести, че в случай че английската страна предприеме едностранни дейности за смяна на практиката, това ще е в нарушаване на позицията и обещанието на Англия, както и на интернационалното право.

Твърдо се противопоставяме на това и си резервираме правото да отговорим със съответните ограничения , заплаши посланикът и добави, че Англия няма суверенни права, пълномощия или право на надзор над Хонконг.
 Първи арест в Хонконг след нарушаване на новия закон за националната сигурност Обновена
Първи арест в Хонконг след нарушаване на новия закон за националната сигурност

Задържан е мъж, който е имал знаме, на което е било изписано " самостоятелност на Хонконг "

Повече от 400 души са задържани в Хонконг при многохилядни митинги против закона.

Днес министър председателят на Австралия Скот Морисън съобщи, че страната му работи върху стратегия за обезпечаване на леговище на поданици на Хонконг.

Англия има вяра, че новият закон е в нарушаване на общата декларация сред Пекин и Лондон за предаването на Хонконг на азиатската страна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР