Китай заяви, че е необходима голяма бдителност предвид разширяването на

...
Китай заяви, че е необходима голяма бдителност предвид разширяването на
Коментари Харесай

План на НАТО за Япония постави нащрек Китай

Китай съобщи, че е нужна " огромна зоркост " поради разширението на НАТО на изток , оповестява " Ройтерс ".

Предупреждението идва, откакто стана ясно, че Алиансът има намерение да разкрие бюро в Япония, с цел да улесни консултациите със съдружниците в района.

НАТО възнамерява да разкрие в Япония първото си бюро за връзка в Азия, с цел да улесни договарянията с сътрудници по сигурността, като Южна Корея, Австралия и Нова Зеландия, като има поради геополитическите и Русия, заяви през вчерашния ден организация " Никей ", базирайки се на японски чиновници и такива от НАТО.
 Столтенберг: НАТО укрепва връзките си с Япония
Столтенберг: НАТО укрепва връзките си с Япония

Ключова аудиенция

Говорителят на китайското външно министерство Мао Нин съобщи, че Азия е " обещаваща земя за съдействие и развиване и не би трябвало да бъде бойна сцена за геополитика ".

" Непрекъснатото разширение на НАТО на изток в Азиатско-Тихоокеанския район, намесата в районните каузи, опитите за заличаване на районния мир и непоклатимост и настояването за блокова борба изисква висока зоркост от страните в района ", акцентира Мао на конференция.

Предвижда се бюрото да бъде разкрито идната година в Токио .
 НАТО вижда възходяща опасност от Китай
НАТО вижда възходяща опасност от Китай

Западните страни би трябвало да внимават да не основават нови зависимости към Пекин

Запитана за информацията на " Никей ", представителят на НАТО Оана Лунгеску по-рано отвърна, че Алиансът няма да навлиза в детайлности за обсъжданите тематики на съдружниците от НАТО.

" НАТО има бюра и съглашения за връзка с редица интернационалните организации и страни сътрудници и съдружниците постоянно правят оценка тези съглашения, с цел да подсигуряват, че те най-добре обслужват потребностите както на НАТО, по този начин и на нашите сътрудници ", уточни тя.

Лунгеску съобщи, че НАТО има тясно партньорство с Япония, което продължава да се разраства.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР