Китай засилва влиянието си върху чуждестранни компании, които са базирани

...
Китай засилва влиянието си върху чуждестранни компании, които са базирани
Коментари Харесай

Комунистическо влияние над чужди компании в Китай

Китай ускорява въздействието си върху задгранични компании, които са основани на китайска земя. Китайската комунистическа партия има все по-голяма власт над бизнеса, показва AsiaNews.

Най-малко 106 000 непознати компании, основани в Китай, са основали партийни подразделения във компаниите си, с цел да отговорят на желанието на управляващите в Пекин. Президентът Си Дзинпин съобщи на тазгодишния конгрес на Комунистическата партия, че тя би трябвало да оказва помощ във всички аспекти на живота, в това число в частния бизнес.

Амбициозната стратегия стартира преди пет години, а от този момент насам броят на партийните подразделения се е нараснал над два пъти. Много компании виждат в това опция да умилостивят локалните управляващи, с цел да правят умерено бизнеса си.

Не всички обаче са на тази позиция. Германският бизнес е срещу тази процедура – политиката да се намесва в бизнеса. От Берлин показаха, че са изправени пред възходящи провокации в страната, защото политическото въздействие на Китайската комунистическа партия се усилва.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР