Китай започна първите клинични проби на ваксина срещу новия коронавирус.

...
Китай започна първите клинични проби на ваксина срещу новия коронавирус.
Коментари Харесай

Китай тества ваксина върху сто доброволци

Китай стартира първите клинични проби на ваксина против новия ковид. В същото време няколко страни вземат участие в търсенето на средство в битката против пандемията. 108-те доброволци, разграничени в три групи, получиха първите си инжекции преди три дни, заяви англоезичното издание “Global Times ”. Всички те са от град Ухан и са на възраст сред 18 до 60 години. Вчера, източник, участващ в тези проби и поискал анонимност, удостовери пред AFP за началото на опитите.

Държавните здравни чиновници дадоха зелена светлина на опитите с хора на 17 март, в деня, когато американските им сътрудници оповестиха първия тест на ваксина Covid-19 в Сиатъл на 45 възрастни доброволци. Китайските доброволци ще бъдат следени шест месеца. Понастоящем няма утвърдена ваксина или лекуване против вируса, който до този миг е умъртвил повече от 14 000 души по целия свят. Съобщението за пробите за ваксини идва на фона на ескалация сред Съединени американски щати и Китай поради пандемията, като президентът Доналд Тръмп упрекна Пекин, че е отчасти виновен за разпространяването на “китайския вирус ”, термин, който нервира комунистическия режим.

С изрично националистически звук предходната седмица редактор на Global Times съобщи, че „ създаването на ваксина е борба, която Китай не може да си разреши да загуби “. Мултинационални фармацевтични компании дадоха обещание на 9 март да доставят ваксина против Covid-19 “навсякъде по света ”, за интервал от 12 до 18 месеца. От своя страна Русия разгласи, че е почнала да тества ваксина върху животни. Първите резултати ще бъдат известни през юни. Страната увери, че през януари неотложно започва създаването на ваксина, откакто получи от Китай генома на Covid-19. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР