Китай започна нова кампания за налагане на онлайн цензура, като

...
Китай започна нова кампания за налагане на онлайн цензура, като
Коментари Харесай

Китай с нова кампания за онлайн цензура - блокира сайтове и профили в социалните мрежи

Китай стартира нова акция за налагане на онлайн цензура, като блокира в своето интернет пространство още уеб страници на задгранични медии и спря профили в обществените мрежи, съобщи Ройтерс, като се базира на държавната осведомителна организация Синхуа.

Усилията са подхванати от предишния месец взаимно от китайското кибернетично ръководство, министерството на индустрията и осведомителните технологии, бюрото за социална сигурност и пазарния регулатор. Кампанията ще продължи до края на годината и ще санкционира и разобличава уеб страници, които правят " противозаконни и незаконни действия ", не " извършват своите отговорности " за взимане на ограничения за сигурност или са забъркани в кражба на персонална информация, съобщи Българска телеграфна агенция.

Напоследък Китай спря избрани уеб страници и профили в обществените медии. Интернет страниците на няколко задгранични медии, в това число вестниците " Вашингтон пост " и " Гардиън ", не са налични от края на предходната седмица. По този метод те се прибавиха към листата от блокирани уеб сайтове, измежду които и този на Ройтерс.

Китайското онлайн издание за финансови вести wallstreetcn.com сподели в понеделник, че е спряло своя уеб страница и мобилно приложение по искане на управляващите, само че не даде детайлности какви правила може да е нарушило.

Напоследък бяха спрени също по този начин разнообразни профили в обществените медии, в това число такива, които разгласяват деликатни в политическо отношение материали и финансови вести.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР