Китай заплаши да наложи санкции на американски фирми, участващи в

...
Китай заплаши да наложи санкции на американски фирми, участващи в
Коментари Харесай

Китай заплашва със санкции американски фирми, замесени с F-16 за Тайван

Китай заплаши да наложи наказания на американски компании , участващи в продажбата на изтребители F-16 на Тайван , в случай че Вашингтон продължи договорката, оповестява БиБиСи.

Говорителят на външното министерство Ген Шуан прикани Съединени американски щати да спрат продажбите на оръжие и да прекратят военния контакт с Тайван . Правителството на Съединени американски щати утвърди договорка за 8 милиарда $, включваща 66 самолета , най-голямата от десетилетия. Потенциалната продажба идва на фона на продължаващото напрежение сред Вашингтон и Пекин, изключително във връзка с търговията.

Китай смята Тайван за част от своята територия , която би трябвало да бъде обединена още веднъж с континенталната част, наложително, в случай че е належащо и постоянно подлага на критика покупко-продажбите на Съединени американски щати с оръжие за Тайван, в това число сегашната.

Миналия месец Китай осъди договорка за 2,2 милиарда $ за танкове и ракети " Стингър " .
 Съединени американски щати продава десетки F-16 за $8 милиарда на Тайван
Съединени американски щати продава десетки F-16 за $8 милиарда на Тайван

Това ускорява напрежението с Китай, след продажбата на 108 танка " Абрамс " и ракети

Американската организация за съдействие в региона на сигурността в защитата разгласи договорката във вторник в публично съобщение до Конгреса. В изказването се споделя, че договорката е за 66 изтребителя F-16, 75 мотора General Electric и други системи .

Цитиран от китайските държавни медии, Ген Шуан разяснява, че продажбата е нарушаване на интернационалното право и интернационалните връзки , както и на политиката за един Китай - според която Съединени американски щати признават и имат единствено публични връзки с Китай, а не с Тайван.

Китай ще предприеме всички нужни ограничения за отбрана на личните си ползи , в това число налагане на наказания на компании, участващи в договорката , изяснява той.

Китай упорства Съединени американски щати да " спрат продажбите на оръжия и военните взаимоотношения с Тайван " или " да понесат всички последици, произлизащи от това ".
 Китай не се отхвърля от силата против сепаратисти и за обединяване на Тайван
Китай не се отхвърля от силата против сепаратисти и за обединяване на Тайван

Китайската войска дава обещание сигурна контраофанзива, в случай че страната бъде атакувана
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР