Китай заплаши да наложи санкции на американската компания Lockheed Martin

...
Китай заплаши да наложи санкции на американската компания Lockheed Martin
Коментари Харесай

Китай налага санкции на Lockheed Martin, ако продаде F-16 на Тайван

Китай заплаши да наложи наказания на американската компания Lockheed Martin поради плануваната продажба на изтребители F-16 на Тайван, предава Агенция " Фокус ", базирайки се на AFP.
" Китай ще предприеме всички нужни ограничения, с цел да отбрани ползите си, в това число като наложи наказания на американските компании, които вземат участие в продажбата на оръжие на Тайван ", съобщи представителят на Министерството на външните работи на Китай Ген Шуан.
Във вторник Държавният департамент на Съединени американски щати утвърди продажбата на 66 изтребителя F-16 Block 70, издигнати от Lockheed Martin.Сделката е на стойност 8 милиарда $.
Причината за острата реакция на Пекин е, че считат Тайван за част от своята територия. Островът се управлява от Република Китай след края на гражданската война през 1949 година
Страната ни купи същата трансформация на изтребителите от американската компания. По-рано този месец България преведе на Lockheed Martin 1.2 милиарда $ за 8 самолета F-16 Block 70 и обвързваното с тях съоръжение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР