Китай забранява на местните компании да правят инвестиции в сектори

...
Китай забранява на местните компании да правят инвестиции в сектори
Коментари Харесай

Китай забрани на местни компании да инвестират в няколко сектора в чужбина

Китай не разрешава на локалните компании да вършат вложения в браншове като недвижими парцели, хотели, развлечение, хазарт и спортни клубове в чужбина, с цел да понижават финансовия риск и да поддържат стопанската система, предава Bloomberg.

Правителството се пробва да понижи излизането на капитал от страната, което подкопава силата на юана и източва средства. През предходната година от Поднебесната империя са изнесени 186 милиарда $, като
казината в Макау се смятат за главен поток, употребен от жители и корумпирани държавни чиновници.

Същевременно Китай ще окуражи вложенията, свързани с амбициония нов " Път на коприната ". Така вложенията в чужбина ще бъдат сложени в три категории: напълно неразрешени, лимитирани и подобаващи.

В настрана изказване през днешния ден Комисията по развиване и промени съобщи, че счита някои от задграничните вложения в избрани браншове за " ирационални ".

През първите седем месеца на годината вложенията на китайски компании в чужбина са намалели с 44.3% по отношение на година по-рано, откакто политиците започнаха ограничения по тази причина, предхождани от рекордните разходи през 2016 г.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР