Китай за пореден път отказа да разреши на Русия да

...
Китай за пореден път отказа да разреши на Русия да
Коментари Харесай

Китай пак отряза Русия за дълг в юани

Китай за следващ път отхвърли да позволи на Русия да пусне държавен дълг в юани. " Китайските управляващи не са подготвени да трансформират регулациите си, с цел да разрешат на своите вложители да влагат в съветски държавни бумаги ", сподели съветският зам. министър на финансите Тимур Максимов, представен от Moscow Times.

Китай позволява на задграничните страни и компании да пускат облигации вид " Панда ". Те се продават на вътрешния пазар, само че с цел да се изнесат парите от Китай, би трябвало особено позволение. " Китай би трябвало да позволи на своите вложители да вземат участие в закупуването на съветски бумаги, а по-късно би трябвало да даде позволение за евакуиране на парите в чужбина ", изясни Максимов. Според него Китай не е подготвен да направи това за Русия.

Идеята за държавни облигации в юани се разисква в Русия от момента на внезапното изостряне на връзките със Запада през 2014 година поради анексацията на Крим. Планираше се да се имитират бумаги на стойност към 6 милиарда юани или 1 милиарда $ по остарелия курс. Първо това трябваше да стане през 2016 година, след това - през 2017, след това - през март 2019 година

След началото на войната в Украйна държавното управление още веднъж реанимира концепцията, разчитайки да притегли парите на китайските вложители, които да заменят секналия западен капитал. Преди началото на войната чужденците притежаваха съветски държавен дълг на стойност 2,95 трлн. рубли, контролирайки 1/5 от този пазар. Сега дефицитът ще би трябвало да се покрива без тях. При това " дупката " в бюджета ще е най-малко до 2025 година, по прознози на МФ. През тази година разноските на съветското държавно управление ще превишат приходите с 1,7 трлн. рубли, в 2023 — с 1,6 трлн., през 2024 — с 1,4 трлн., през 2025 т. — с 1,3 трлн.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР