Китай за неопределено време спря в четвъртък всякаква дейност в

...
Китай за неопределено време спря в четвъртък всякаква дейност в
Коментари Харесай

Китай спря икономическия диалог с Австралия, австралийският долар рязко поевтиня

Китай " за неопределен срок " спря в четвъртък всякаква активност в границите на Китайско-австралийски стратегически стопански разговор , което е последният спад на обтегнатите им връзки, оповестява " Ройтерс ".

" Наскоро някои чиновници на държавното управление на Австралийската общественост започнаха поредност от ограничения, с цел да нарушат естествения продан и съдействие сред Китай и Австралия заради мисленето от Студената война и идеологическата дискриминация ", се споделя в късото изказване на Китайската комисия за национално развиване и промени (NDRC).

В изказването си комисията не сподели какви съответни ограничения са подтикнали действието. Австралийският $ внезапно падна след новините и доближи 0.7701 по отношение на щатския $ от 0.7747 $ в сряда.
 Австралия приключи съглашения с Китай, Иран и Сирия
Австралия приключи съглашения с Китай, Иран и Сирия

Отменените съглашения включват контракти от 2018 и 2019 година сред щата Виктория и Пекин

Двустранните връзки бяха обтегнати през 2018 година, когато Австралия стана първата страна, която обществено забрани присъединяване на китайския софтуерен колос Huawei в своята 5G мрежа . Отношенията се утежниха предходната година, когато Австралия прикани за без значение следствие на произхода на новия ковид, което провокира търговски ответни ограничения от Китай.

Австралийският министър на търговията Дан Техан не отговори незабавно на искане за коментар на решението на Китай.

Последната среща по механизма , планувана като рамка за икономическо съдействие, бе в Пекин през 2017 година, когато министърът на търговията на Австралия подписа съглашение за съдействие по планове " Един пояс, веднъж " в трети страни.

Австралия обаче отхвърли да подпише съглашения за директно присъединяване във водещата външнополитическа самодейност на Китай.

През април Австралия анулира две покупко-продажби по самодейността , подписани от щата Виктория, което накара китайското посолство да предизвести, че така и така напрегнатите двустранни връзки ще се влошат в допълнение.

Tази седмица стана ясно, че Австралия преглежда 99-годишния наем на пристанище от китайска компания , съгласно държавен източник.
 Пекин: Австралия е единствената страна, която къса с
Пекин: Австралия е единствената страна, която къса с " Един пояс - веднъж "

Австралия анулира четири двустранни съглашения с Китай, Иран и Сирия

Федералният парламент на Австралия даде право на несъгласие върху задгранични покупко-продажби от щати през декември на фона на задълбочаващия се дипломатически спор с Китай, който наложи поредност от търговски наказания върху австралийския експорт, вариращ от вино до въглища.

През 12-те месеца до март Австралия е изнесла за Китай артикули на стойност 115,04 милиарда $ , като се изключи услугите, от които желязната руда е най-големият артикул.

Търговец съобщи, че чака най-новите проблеми да не окажат огромно въздействие върху търговията с желязна руда .

" Ние имаме вяра, че връзките сред Австралия и Китай за търговия с желязна руда ще останат изолирани по отношение на актуалното политическо напрежение сред двете народи ", сподели Атила Уиднел, ръководещ шеф в основаната в Сингапур компания.

" Това е взаимозависима връзка, при която нито една от страните не може да оцелее без другата . "
 Австралия гледа с натурализъм: Възможна е война с Китай
Австралия гледа с натурализъм: Възможна е война с Китай

" Битката за Тайван " - Австралия е подготвена за спор, само че това би било пагубно за региона
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР