Китай все още има по-високи тарифи в сравнение с повечето

...
Китай все още има по-високи тарифи в сравнение с повечето
Коментари Харесай

Китай планира да намали вносните мита от октомври въпреки търговската война

Китай към момента има по-високи цени спрямо множеството развити стопански системи.

© Edgar Su
Внос на Китай за 2017 година

Увеличаване

Внос на Китай за 2017 година

Преглед на оригинала [Bloomberg] Смаляване
Още по тематиката
Модерната ритейл война

Глобалната битка с пластмасовите боклуци кара от ден на ден производители и търговци да премислят бизнес тактиките си, с цел да отговорят на възходящите терзания за околната среда
22 сеп 2018
Американските софтуерни колоси се концентрират върху AI пазара в Китай

Пекин се бори за международно владичество в областта на изкуствения разсъдък, само че има потребност от съдействие
20 сеп 2018
Как електрическата енергия може да промени авиацията

В новата епоха на електрическата авиация пазарът няма да се ограничи единствено до по този начин наречените летящи таксита
19 сеп 2018 Китай възнамерява да понижи вносните си мита за множеството си търговски сътрудници до идващия месец, обявиха двама анонимни източници пред Bloomberg. Това би намалило цените за потребителите, до момента в който комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай се задълбочава. Премиерът Ли Къцян разяснява, че страната ще понижи митата, без да прецизира спомагателни детайлности.

Междувременно в понеделник влязоха в действие новите китайски мита върху вносни артикули от Съединени американски щати на стойност 60 милиарда $. Те засягат над 5200 американски продукта и са в размер сред 5 и 10%.

За по-стабилна стопанска система

Като понижава митата върху стоките, Китай следва дълготрайните си цели за увеличението на вноса. Този ход идва в миг, когато страната се пробва да подтиква вътрешното ползване, с цел да укрепи стопанската система си. Страната следва политиката си за по-ниски мита за необятен набор от потребителски артикули, която предприе през юли.

Офшорният юан се повиши за малко след новините, само че след това още веднъж падна, като се търгуваше на 6.8562 за $ в Хонконг в средата на седмицата.
" Като понижава в бъдеще вносните мита, Китай изпраща посланието, че ще продължи да бъде отворена за света и да се реформира без значение от развиването на комерсиалната война. Това е по-скоро ангажимент и жест към интернационалната публика ", разяснява Томи Си, икономист в OCBC Bank в Сингапур.

Правилото за най-облагодетелствана нация

Министерството на финансите не пожела да разяснява незабавно въпроса. Китайските мита за най-облагодетелстваните страни сега възлиза на 9.8%. Правилото за най-облагодетелствана нация изисква всички страни да бъдат третирани еднообразно, в случай че не са контрактувани специфични изключения, а правилото важи за Съединени американски щати, която е със статут на облагодетелствана.

Китай към момента има по-високи мита спрямо множеството развити стопански системи. Средният размер на прилагания за Съединени американски щати % от Министерството на финансите е бил 3.4% през 2017 година Като цяло администрацията на Тръмп счита стопанската система на Китай за протекционистка. В сряда министър председателят Ли Къцян съобщи, че държавното управление няма да девалвира валутата, с цел да усили износа си в изискванията на комерсиалната война.

А тя продължава с цялостна мощ, откакто на 24 септември в Съединени американски щати влизат в действие мита от 10% за китайски импорт в размер на 200 милиарда $. А Пекин отговори със същите ограничения върху американска продукция за 60 милиарда $.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР