Китай все още е решен да се реформира и иска

...
Китай все още е решен да се реформира и иска
Коментари Харесай

Си Цзинпин: Китай все още е решен да се реформира

Китай към момента е решен да се реформира и желае да работи с всички, с цел да построи отворена към света стопанска система. Това съобщи през днешния ден китайският президент Си Цзинпин, представен от Ройтерс, предава Българска телеграфна агенция.

Той още веднъж изрази това обръщение на Китай на фона на комерсиалната война със Съединени американски щати. Двете страни си постановиха взаимно поредност мита върху вноса, отбелязва Ройтерс.

Китай подлага на критика Съединени американски щати, че прибягват до протекционистки и едностранни ограничения, и е заявявал, че ще продължи да отваря стопанската система си и ще обезпечи почтена и транспарантна среда за непознатите компании.

На среща в Пекин с генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш преди започващия на следващия ден китайско-африкански конгрес на върха Си не загатна категорично напрежението в търговията със Съединените щати. " Едностранният метод и протекционизъмът надигат глава ", сподели обаче той, представен от китайското министерство на външните работи.

" Решимостта на Китай да задълбочи изцяло промените си няма да се промени ", увери Си пред Гутериш. " Готови сме да използваме на практика дейности, с цел да накараме всички дружно да се придържаме към либерализирането и улеснението на търговията и да изградим отворена към света стопанска система ", добави китайският президент. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР