Китай води на САЩ в надпреварата в разполагането на свръхзвукови

...
Китай води на САЩ в надпреварата в разполагането на свръхзвукови
Коментари Харесай

Китай мачка САЩ при свръхзвуковите ракети

Китай води на Съединени американски щати в конкуренцията в разполагането на свръхзвукови ракети , които ще победят съществуващите системи за противовъздушна защита. Това предизвестяват високопоставени американски публични лица, представени от " Ройтерс ".

Комбинацията от скорост, маневреност и височина на тези ракети ги прави сложни за следене и прихващане .

Те летят със скорост над пет пъти по-висока от скоростта на звука, което е към 6200 км/ч . Някои ще летят с повече от 25 000 км/ч, съгласно американски и други западни откриватели. Това е към 25 пъти по-бързо от актуалните пътнически самолети.
 До 2036 година Съединени американски щати ще одобряват на въоръжение нова ракета
До 2036 година Съединени американски щати ще одобряват на въоръжение нова ракета

Русия натрупа ракети в Сирия

Адмирал Хари Харис, който е някогашен пълководец на Тихоокеанското командване на Съединени американски щати, съобщи пред Комисията по въоръжените сили към Конгреса през февруари предходната година, че хиперзвуковите оръжия са една от редицата съвременни технологии, в които Китай започвал да изпреварва американските въоръжени сили , оспорвайки тяхното владичество в Азиатско-Тихоокеанския район.

През април предходната година доктор Майкъл Грифин, който е заместник-министър на защитата на Съединени американски щати, отговарящ за проучванията и инженерството, сподели пред Комисията по въоръжените сили на Сената, че Китай е разположил, или е покрай разполагането, на хиперзвукови системи, въоръжени с стандартни бойни глави .

Те могат да изминат хиляди километри от китайското крайбрежие и да заплашат американски военни бази или бойни корабни групи, водени от самолетоносачи, уточни той.

" Ние не разполагаме с отбранителни системи против тези системи ", акцентира Грифин.

Русия може би към този момент е въвела на въоръжение хиперзвуково оръжие . На военния церемониал за Деня на успеха през май предходната година съветските военни демонстрираха свръхзвукова ракета. Руският президент Владимир Путин дефинира ракетата като " непобедима ".

Руското военно министерство не е дало отговор на въпроси на " Ройтерс " за опциите на техните хиперзвукови оръжия.

Китайските военни през 2014 година оповестиха, че са провели свръхзвуков тестов полет. В началото на 2016 година те организираха шест сполучливи теста съгласно американски военни представители.

В началото на ноември Китай сподели нова балистична противокорабна ракета СМ-401 по време на авиошоу. Информации в китайските държавни медии посочваха, че новата ракета е хиперзвуково оръжие.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР