Китай вижда, че външната политика на САЩ дестабилизира, озадачава и

...
Китай вижда, че външната политика на САЩ дестабилизира, озадачава и
Коментари Харесай

Китай в ООН: САЩ са като Дон Кихот, виждат врагове във вятърни мелници

Китай вижда, че външната политика на Съединени американски щати дестабилизира, озадачава и замязва на " Дон Кихот ", испанският фиктивен воин, чието несвоевременно усещане към закани го води към поредност от обречени старания, оповестява " Ройтерс " от Световния конгрес за разоръжаване в Организация на обединените нации.

" Манталитетът на Студената война се върна, с цел да направлява тактиката за сигурност и политиката на огромна мощ ", съобщи посланикът на Китай по въпросите на разоръжаването Ли Сон пред Конференцията за разоръжаване, която е дълготрайна сцена за договаряния по отношение на оръжия в Организация на обединените нации в Женева.

" По-специално, Съединени американски щати не престават да настояват, че други страни ги карат да се усещат несигурни - това в действителност е озадачаващо ", изясни той.

Ли разяснява апелите на Съединени американски щати към други нуклеарни сили да одобряват общи стандарти за бистрота на нуклеарните оръжия, което съгласно него съставлява опит на Вашингтон да тормози по-слабите за приемане на основани от Съединени американски щати правила.

" Идеята за условие на такива общи стандарти е насмешка с ситуацията, пред което е изправен светът в интернационална среда за сигурност, характеризираща се с необятно публикувано възприятие за неустановеност, в което " едностранни и изнудвачески практики " са новите форми на надмощие ", разяснява Ли Сон.

" Не можем да не ви напомним за Дон Кихот, изобразен в творбата на Сервантес, който бе подготвен да води война с вятърни мелници ", добавя той.

" Дон Кихот " е история за един подведен рицар-мечател и правилния му прислужник Санчо Панса. Героят нападна вятърните мелници, вярвайки, че те са колоси, което певръща неговото име в нарицателно за изправяне против мислени врагове ".

" Политиката за национална сигурност, образувана от сходно мислене, сама по себе си съставлява евентуална опасност за интернационалния мир и сигурност ", изяснява китайският представител.

Други въпроси, свързани с възходящия брой на горещи точки в връзките сред Съединени американски щати и Китай, включват напрежението към корабоплаването в Южен Китай, комерсиалната война, американските наказания и Тайван.

Организация на обединените нации съобщи, че рискът от потребление на нуклеарни оръжия в този момент е най-голям след Втората международна война, незабавен проблем, на който светът би трябвало да гледа по-сериозно.

Ли Сон разяснява, че Съединени американски щати преследват ползите си в сигурността на цената на интернационалните правила, като към този момент им е табиет да саботират и раздират покупко-продажби, като в същото време уголемяват своите лични офанзивни и отбранителни качества, като " усилват напрежението, подбуждат конкуренцията във въоръжаването и понижават стратегическата непоклатимост. "

" Избирайки да гледат на страните като на противници, Съединени американски щати евентуално ще ги трансфорат във врагове, макар че страните нямат такова желание ", добавя той. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР