Китай вече има еквивалент на нюйоркския Nasdaq. Първите търгове започнаха

...
Китай вече има еквивалент на нюйоркския Nasdaq. Първите търгове започнаха
Коментари Харесай

Нова война между Китай и САЩ – на борсовия пазар

Китай към този момент има еквивалент на нюйоркския Nasdaq. Първите търгове започнаха през днешния ден на нова платформа на Шанхайската борса, на която се търгуват акции на сдружения от софтуерния бранш. Именно той е обект на възходящо съревнование сред Пекин и Вашингтон, съобщи Франс прес.

Това е една от най-големите промени на китайския пазар, в миг когато азиатският колос поставя старания да ребалансира икономическия си модел към новите технологии и продуктите с висока добавена стойност, само че също и в разгара на комерсиалната война със Съединени американски щати.

Наречен STAR Market, китайският Nasdaq има правила за листване на борсата, които са доста по-гъвкави. Целта е да се помогне на обещаващите компании да набират по-лесно капитал, с цел да могат да финансират развиването си.

Обявената цел е в континентален Китай да бъдат привлечени националните стартъпи от софтуерния бранш, в миг когато азиатският колос се конкурира със Съединени американски щати за господството в жизненоважния софтуерен бранш.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР