Китай вече има еквивалент на нюйоркския Насдак: първите търгове започнаха

...
Китай вече има еквивалент на нюйоркския Насдак: първите търгове започнаха
Коментари Харесай

Китай пусна своя версия на "Насдак", за да се конкурира със САЩ

Китай към този момент има еквивалент на нюйоркския " Насдак ": първите търгове започнаха през днешния ден на нова платформа на Шанхайската борса, на която се търгуват акции на сдружения от софтуерния бранш. Именно той е обект на възходящо съревнование сред Пекин и Вашингтон, съобщи " Франс прес ", представена от Българска телеграфна агенция.

Това е една от най-големите промени на китайския пазар, в миг когато азиатският колос поставя старания да ребалансира икономическия си модел към новите технологии и продуктите с висока добавена стойност, само че също и в разгара на комерсиалната война със Съединени американски щати.

Наречен " СТАР маркет " (STAR Market), китайският " Насдак " има правила за листване на борсата, които са доста по-гъвкави. Целта е да се помогне на обещаващите компании да набират по-лесно капитал, с цел да могат да финансират развиването си.

Обявената цел е в континентален Китай да бъдат привлечени националните стартъпи от софтуерния бранш, в миг когато азиатският колос се конкурира със Съединени американски щати за господството в жизненоважния софтуерен бранш.

" Насдак " е втората по пазарна капитализация фондова борса в света (изпреварва я само тази в Ню Йорк).
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР