Китай възстанови мерките за блокиране на североизточните провинции, след като

...
Китай възстанови мерките за блокиране на североизточните провинции, след като
Коментари Харесай

Най-малко 25 млн. души в Китай са под блокада след 34 случая в провинция до Русия

Китай възвърне ограниченията за блокиране на североизточните провинции , откакто се появиха групи от нови случаи на ковид, оповестява " Бизнес инсайдър ".

Най-новите 34 случая са в провинция Дзилин, където двата съществени града Шулан и Дзилин са под обсада , оповестява Channel News Asia. Има непоколебим надзор върху превоза и обществените събирания и учебните заведения трябваше да се затворят още веднъж.

Други три случая са открити в прилежащата провинция Ляонин . Дзилин граничи със Северна Корея и Русия, като последната е една от най-засегнатите страни в света.

След като границите са затворени за чужденци, чиновниците подозират, че новото огнище може да бъде проследено до китайски жители, които се връщат от Русия , съгласно " Блумбърг ".

Администрацията на Шулан разгласи ограниченията за блокиране посредством WeChat в понеделник, затваряйки жилищни комплекси със обвинени или доказани случаи. При това блокиране един гражданин от едно семейство може да напусне единствено един път в продължение на два часа на всеки два дни за съществени ресурси .
 Китай блокира 4-милионен град след открито огнище от 21 инфектирани
Китай блокира 4-милионен град след открито огнище от 21 инфектирани

Затварят всички кина, закрити фитнес зали, кафенета и други затворени места

Продажбата на медикаменти срещу температура също е неразрешена в цялата провинция , за да се предотврати опитите на хората да прикрият признаците си, добавя " Блумбърг ". Службите за доставка също са най-вече спрени.

В прилежащия Ляонин 8,3 милиона души в столицата Шенян също са изправени пред възобновени ограничавания , откакто на 11 май бяха открити три нови случая, заяви Channel News Asia. Откриването на учебните заведения е забавено и 7500 поданици са под карантина .

Заразите в Дзилин и Ляонин са близо месец, откакто град в друга прилежаща провинция Хейлундзян откри 386 нови случая.

На 26 април държавното управление на провинцията наложи ограничения за блокиране в близо 1-милионния град Муданзян който граничи с Русия , оповестява " Дойче веле ". В столицата на провинцията Харбин ограниченията са по-леки, само че локалните поданици могат да се движат единствено в личните си квартали.

Новите случаи на вируса в Китай не надвишават 100 дневно от средата на април. Според " Блумбърг ", провинция Дзилин регистрира не повече от 127, откогато коронавирусът стартира да се популяризира.
 Започна всеобщото тестване на 11 млн. поданици в Ухан
Започна всеобщото тестване на 11 млн. поданици в Ухан

В целия град има опашки със обществено дистанцирани хора

Китайското държавно управление е готово да стартира отсрочените си политически срещи " Две сесии " и бе решено да отпусне границите си скоро по-късно, съгласно " Гардиън ".

Вицепремиерът Сун Чунлан, почитан чиновник на Комунистическата партия, дойде в Дзилин на 13 май , оповестява " Блумбърг ". На идващия ден от прилежащата провинция Ляонин е изпратен 12-членен екип от медици, който преди този момент е работил в мощно наранена провинция Хубей , съгласно държавната медия The Global Times.

" Медицинското лекуване на доказаните пациенти в града върви добре, като всичко е под надзор ", съобщи Лю Ци, който управлява екипа.

В момента се организират всеобщи проби в някогашния коронавирусен епицентър Ухан , откакто са открити шест нови случая.

Но Ван Пейю, заместник-ръководител на Училището за публично здраве на Пекинския университет, разяснява пред The ​​Global Times, че в Дзилин това не е належащо.
 Топ китайски специалист предизвести за евентуална втора вълна от Covid-19
Топ китайски специалист предизвести за евентуална втора вълна от Covid-19

Изправени сме пред огромно предизвикателство
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР