Китай възнамерява постепенно да развие собствени частни военни компании (ЧВК),

...
Китай възнамерява постепенно да развие собствени частни военни компании (ЧВК),
Коментари Харесай

Китай ще развива свои частни военни компании за защита на проекти зад граница

Китай има намерение последователно да развие лични частни военни компании (ЧВК), с цел да подсигурява сигурността на задгранични планове в необлагодетелствани райони на света. Това заяви хонконгският вестник South China Morning Post.

Според изданието рецесията в Украйна и ескалацията на палестинско-израелския спор са посочили рисковете, пред които могат да се изправят китайските вложители, когато работят в непознати страни. Темата за гарантиране на сигурността на китайските жители и предприятия беше разисквана по време на семинар, извършен в Пекин, проведен от Китайско-африканския бизнес съвет и Китайския институт за модерни интернационалните връзки.

На него участваха най-големите китайски компании за сигурност Huaxin Zhongan Group, търгуващата на Шанхайската фондова борса Anbang Save-Guard Group и DeWe Security, която е поделение на търгуващата на Хонконгската фондова борса Frontier Services Group. Освен това на събитието участваха представители на други компании от този бранш и чиновници от Министерството на външните работи на Китайската национална република. Както отбелязва вестникът, сега в разнообразни страни по света работят към 47 хиляди компании с китайски капитал. Те вземат участие главно в планове в енергетиката, минното дело, инфраструктурата и индустриалния бранш. Според отчета на Министерството на търговията на Китай за 2022 година общият им личен състав е 4,1 милиона души, от които 2,5 милиона са непознати жители.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР