Китай възнамерява да затегне контрола върху някои криптовалути като биткойна

...
Китай възнамерява да затегне контрола върху някои криптовалути като биткойна
Коментари Харесай

Китай слага ръка върху криптовалутите

Китай има намерение да затегне контрола върху някои криптовалути като биткойна и да нанесе тежък удар върху осъществяваните в страната преводи, заяви в. " Секюритиз таймс ", представен от Франс прес.

В центъра на вниманието на управляващите са китайски уеб сайтове, профилирани в търговия с разплащане в криптовалути, директните преводи сред частни лица, както и локални предприятия, употребяващи платформи в чужбина.

Всекидневникът се базира на неизвестен източник, непосредствен до китайските регулатори, отговарящи за финансовите опасности в интернет.

През септември предходната година китайските платформи за валутна търговия бяха принудени да спрат интервенциите си, а увеличението на капитал в нови криптовалути също бе неразрешено.

В Китай обаче се нароиха други канали за търговия с криптовалути, най-много чрез дискусионни групи, създавани в най-популярните китайски обществени мрежи като WeChat и QQ или в съветската Telegram.

Властите възнамеряват да вкарат през околните месеци засилено наблюдаване върху тези платформи, които до момента позволяваха да се правят огромен размер покупко-продажби сред частни лица.

Международните курсове на биткойна и други криптовалути мощно се намалиха през последните дни. Причина за това са опасенията от сгъстяване на финансовата политика в Азия и от евентуален " балон ", подхранван от скока на цената на виртуалните валути през 2017 година.

Днес курсът на биткойна на някои валутни платформи спадна с над 20 на 100 под прага от 10 000 $, доближат през ноември. През декември най-популярната цифрова валута означи исторически най-много от над 20 000 $, откакто стартира 2017 година на ниво към 1000 $.

Криптовалутите са виртуални валути, създавани посредством криптографични способи. Най-известната от тях е биткойнът, който съществува от 2009 година. За разлика от физическите валути като еврото или $, те не се контролират от никоя централна банка или държавно управление.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР