Китай възнамерява да признае като законна власт на Афганистан, ако

...
Китай възнамерява да признае като законна власт на Афганистан, ако
Коментари Харесай

Ще признае ли Китай талибаните за официална власт в Афганистан?

Китай има намерение да признае като законна власт на Афганистан, в случай че могат да завладяват Кабул, измествайки държавното управление, подкрепено от Запада. Това оповестява американско издание „ U.S. News “, като се базира на разследващи източници в Съединени американски щати и други страни, предава БГНЕС.

Анализът на обстановката от китайските разследващи служби и военните подтикна Пекин да стартира подготовка за определяне на публични връзки с талибаните, само че чака да види дали те в действителност са способни да управляват страната. Други детайлности по отношение на проектите на Пекин за талибаните изданието не цитира, наблягайки, че външното министерство на КНР не е дало отговор на настояванията за коментар на тази информация.
 Антониу Гутериш е угрижен за развиването на събитията в Афганистан Антониу Гутериш е угрижен за развиването на събитията в Афганистан
Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш е надълбоко угрижен за развиването на събитията в Афганистан, боевете в Херат и Кандахар. Тов...

Съединени американски щати неведнъж са заявявали, че интернационалната общественост няма да признае талибаните, в случай че те дойдат на власт със мощ. Вашингтон счита, че сходна вероятност би трябвало да принуди водачите на придвижването да договарят с управляващите в Кабул.

Още от АЗИЯ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР