Китай възнамерява да наложи санкции на американски компании, участващи в

...
Китай възнамерява да наложи санкции на американски компании, участващи в
Коментари Харесай

Китай въвежда санкции срещу САЩ за вноса на оръжие в Тайван

Китай има намерение да наложи наказания на американски компании, участващи в продажбата на оръжие на Тайван, съобщи през днешния ден представителят на външното министерство Ген Шуан, съобщи РИА новости, представени от БГНЕС. 
" В името на отбраната на държавните си ползи, Китай ще наложи наказания на американските предприятия, участващи в продажбата на оръжие на Тайван ", се споделя в изказване на китайското външното министерство.
По-рано беше обявено, че американският Държавен департамент е одобрил продажбата на Тайван на танкове M1A2T „ Abrams ” и портативни системи за противовъздушна защита " Stinger ”, както и на друго обвързвано съоръжение на стойност над два милиарда $. Тайван желае продажбата на 108 специфични модифицирани танка, 14 ремонтиращи и възстановителни транспортни средства „ M88A1 ”, 16 влекача, както и повече от 300 картечници, разнообразни муниции и военно обородуване. Освен това е утвърдена вероятната продажба на повече от 250 комплекта „ MANPADS ” на „ Stinger ” на стойност над Щатски долар 223 милиона.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР