Китай въвежда промени в правилата, регулиращи производствените гами на компаниите,

...
Китай въвежда промени в правилата, регулиращи производствените гами на компаниите,
Коментари Харесай

1 милион електрически коли на година иска Китай

Китай вкарва промени в разпоредбите, регулиращи индустриалните гами на фирмите, присъстващи на най-големия авто пазар в света. Властите в Китай от дълго време не крият желанието си в най-скоро време на пазара да излязат колкото се може повече електрически автомобили и тези промени ще са доста значима стъпка в тази посока.

На процедура Китай подрежда на множеството задгранични компании като Volkswagen и Ford да продават минимално количество коли, задвижвани от „ нова сила ", като измененията влизат в действие от 2019 година Това значи, че тогава най-малко 10% от колите на избрана марка би трябвало да са екологични, а от 2020 този % отскача на 12.

Новите правила обгръщат задграничните компании, които създават на място или внасят над 30 000 „ обичайни " коли на година. Който не извършва разпоредбите ще би трябвало да купува „ заеми " от страната, с който да покрива неекологичните си модели или напряко ще заплаща санкции.

Освен това Китай влиза в лагера на страни като Англия и Франция, които възнамеряват да забранят продажбата на нови бензинови и дизелови коли от 2030 година. Властите са пресметнали, че тези промени ще доведат до производството на 1 милион и повече електрически автомобили на година, само че темпото в допълнение ще се форсира, защото задачата е изкарването на пътищата на 200 милиона коли, които употребяват „ различна сила ".

Пазарът на електрически автомобили в Китай напълно скоро ще е най-ценното място, на което да участва всеки производители и до момента в който Илон Мъск, Nissan и GM кроят проекти за по-големи дялове, локалните им противници към този момент набират скорост. За първите седем месеца на годината най-големи продажби на пазара на електрически автомобили и plug-in хибриди реализира BYD - 46 855 продажби.

Beijing Electric Vehicle - подразделението на държавната компания BAIC Motor, което се занимава с електрически автомобили, реализира 36 084 продажби. В същото време GM отхвърли 738 продажби на plug-in хибрида Velite 5, който дебютира на ревюто в Шанхай през април.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР