Китай трябва да спечели 3 тежки битки в икономиката -

...
Китай трябва да спечели 3 тежки битки в икономиката -
Коментари Харесай

Китай трябва да спечели 3 тежки битки в икономиката през 2018 г.

Китай би трябвало да завоюва " 3 тежки борби " в стопанската система - да понижи бедността, да управлява замърсяването и да ограничи рисковете. Това са огромните провокации, с които би трябвало да се оправи Пекин по пътя към промените и нововъведенията през 2018 година, уточни министър председателят Ли Къцян, представен от Reuters.

Икономическият напредък надмина задачата на държавното управление през предходната година, добра вест за политиците, които желаят да понижат задлъжнялостта в стопанската система, да лимитират рисковете във финансовата система и да понижат замърсяването, което порази страната след години на ускорено развиване.

Китай би трябвало да се придържа към промените в региона на предлагането, полагайки старания да обезпечи положителни вероятности за напредък. В отчета на премиера, който би трябвало да бъде разгласен публично през март, се чака държавното управление да сложи икономическите си цели за тази година.

Брутният вътрешен артикул набъбна с 6.9% през предходната година, надхвърляйки задачата на управляващите в Пекин от 6.5%.

2018 година ще означи средата на петгодишния държавен проект. В проекта си за интервала 2016-2020 година управляващите се стремят да реализират междинен годишен растеж на Брутният вътрешен продукт от или над 6.5%, да прибавят минимум 50 млн. работни места в градовете и да понижат енергийната активност с 15%.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР