Китай трябва да се подготви за трудни времена, тъй като

...
Китай трябва да се подготви за трудни времена, тъй като
Коментари Харесай

Подгответе се за трудни времена, призова Си Дзинпин Китай

Китай би трябвало да се приготви за сложни времена, защото интернационалната обстановка продължава да се усложнява. Това прикани президентът на азиатската страна Си Дзинпин, представен от държавната медия, съобщи " Ройтерс ".

Дзинпин направи коментара на фона на ескалиралия търговски спор сред Китай и Съединени американски щати, който директно засегна софтуерния колос Huawei. Миналата седмица Вашингтон сложи китайската компания в " черен " лист.
 Nike, Adidas и доста други зоват Тръмп да приключи комерсиалната война с Китай
Nike, Adidas и доста други зоват Тръмп да приключи комерсиалната война с Китай

Търговската война щяла да има " пагубен " резултат върху потребителите

По време на тридневна обиколка в южната провинция Дзянси, люлка на комунистическата гражданска война в Китай, Си прикани хората да се поучат от тестванията и лишенията в предишното.

" Днес, на новия Дълъг марш, ние би трябвало да преодолеем доста огромни опасности и провокации у нас и от чужбина ", цитира " Синхуа " думите на Си Дзинпин, който има поради военното оттегляне на Червената войска на Китайската комунистическа партия за отбягване на гонитбата от армията на Гоминдан в интервала октомври 1934 година - октомври 1935 година Впоследствие армията се прегрупира и взема властта през 1949 година

" Страната ни все още е в интервал на значими стратегически благоприятни условия за развиване, само че интернационалната обстановка от ден на ден се усложнява ", продължи китайският водач.
 Чесънът е огромният победител в Съединени американски щати от комерсиалната война с Китай
Чесънът е огромният победител в Съединени американски щати от комерсиалната война с Китай

Доходите на милиони американски фермери понижават, производителите на чесън печелят

" Ние би трябвало да осъзнаем дългогодишното и комплексното естество на другите неподходящи фактори вкъщи и в чужбина и по нужния метод да се подготвим за разнообразни сложни обстановки ", акцентира Си Дзинпин.

Не се показва за какви компликации става въпрос, а също не се загатва директно комерсиалната война или Съединени американски щати.

Не са планувани нови търговски договаряния сред двете страни от последния кръг диалози на 10 май, когато президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп усили митата върху китайски импорт за 200 милиарда $.
 Съединени американски щати стартира война на дронове с Китай
Съединени американски щати стартира война на дронове с Китай

Пентагонът също с рестриктивни ограничения

Си Дзинпин разяснява още, че софтуерните нововъведения би трябвало да трансфорат Китай в собственик на интелектуална благосъстоятелност . Той прикани за разширение на индустриалната верига и увеличение на качественото произвеждане в страната.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР