Китай спечели битката за изкуствен интелект срещу САЩ и е

...
Китай спечели битката за изкуствен интелект срещу САЩ и е
Коментари Харесай

Бивш шеф в Пентагона: Китай победи САЩ в битката за изкуствен интелект

Китай завоюва борбата за изкуствен интелект против Съединени американски щати и е напът да реализира международно владичество с помощта на софтуерния си прогрес . Това съобщи някогашният софтуерен шеф на Пентагона Никола Чайлан пред " Файненшъл таймс ".

Китай, чиято стопанска система е втората по величина в света, евентуално до десетилетие ще господства в доста от основните нововъзникващи технологии , по-конкретно изкуствения разсъдък, синтетичната биология и генетиката, сочат оценките на западното разузнаване.

Чайлан, който подаде оставка в символ на митинг против бавния ритъм на софтуерна промяна в американската войска, акцентира, че невъзможността за реакция излага Съединените щати на риск.
 Съединени американски щати водят в гонката за изкуствен интелект
Съединени американски щати водят в гонката за изкуствен интелект

Китай е втори, а Европейски Съюз е трети

Според него до 15-20 години Вашингтон няма да има конкурентни шансове за битка против Пекин.

Той съобщи, че Китай към този момент има настройката в бъдеще да господства над света , налагайки надзор върху всичко - от медиите до геополитиката.

За изоставането на Съединени американски щати Чалан укори бавното въвеждане на нововъведенията, нежеланието на американски компании като Гугъл да работят с страната в областта на изкуствения разсъдък, както и обширните етични диспути по отношение на тази технология.

За разлика от Съединени американски щати, по негови думи китайските компании са задължени да работят с държавното управление и да вършат " големи вложения " в технологията на изкуствения разсъдък без оглед на етиката.

Чайлан уточни, че киберзащитата на Съединени американски щати в някои държавни ведомства е " на равнище детска градина ".
 Китай влага милиарди, с цел да изпревари Съединени американски щати по суперкомпютри
Китай влага милиарди, с цел да изпревари Съединени американски щати по суперкомпютри

Целта на Китай е да излезе преди всичко в класацията TOP500
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР