Китай си запазва правото да използва сила, за да постави

...
Китай си запазва правото да използва сила, за да постави
Коментари Харесай

Китай заплаши Тайван със сила и го обяви за свой

Китай си резервира правото да употребява мощ, с цел да сложи Тайван под собствен надзор , само че ще се стреми да реализира спокойно " обединяване " с самостоятелния остров, който имал ярко бъдеще под китайско ръководство . За това настоя китайският президент Си Цзинпин, представен от " Ройтерс ".

Тайван е най-чувствителният въпрос за Китай, като Пекин претендира, че той е негова свещена територия. Си Цзинпин ускори натиска върху гордия либерален остров, откогато Цай Ингвен от Демократичната прогресивна партия, която поддържа независимостта, стана президент през 2016 година

 Съединени американски щати пратиха военни кораби край Тайван
Съединени американски щати пратиха военни кораби край Тайван

Пентагона показва мощ

Си си сложи като огромна персонална задача решаването на въпроса, който Комунистическата партия на Китай назовава " тайванския проблем ", провеждайки историческа среща с тогавашния тайвански президент Ма Индзиу в Сингапур в края на 2015 година, тъкмо преди Цай Ингвен да бъде определена.

Си Цзинпин приказва в Голямата зала на народа в Пекин във връзка 40-годишнината от началото на подобряването на връзките с Тайван. Той настоя, че " обединяването " би трябвало да бъде подчинено на правилото за " Единен Китай ", който приема Тайван като част от Китай, проклинание за поддръжниците на независимостта на Тайван.

 Съединени американски щати са съществено обезпокоени за бъдещето на Тайван
Съединени американски щати са съществено обезпокоени за бъдещето на Тайван

Китай повтаря, че последици ще има, в случай че задгранични сили подкопават мира и стабилността

Огромното болшинство от хората в Тайван са изцяло наясно, че независимостта на Тайван ще докара до " тежка злополука ", съобщи Си Цзинпин пред публика, включваща тайвански предприемачи и висши партийни функционери.

" Китай няма да атакува китайци. Ние сме подготвени да използваме най-голямата откровеност и да поставяме най-големите старания, за да се борим за вероятността за спокойно обединяване ", разяснява китайският държавен глава.

" Ние не обещаваме да се откажем от потреблението на мощ и си резервираме опцията да използваме всички нужни ограничения ", с цел да реализираме тази цел и да предотвратим независимостта на Тайван, акцентира той.

 Китай заплаши да хвърли армията против Тайван
Китай заплаши да хвърли армията против Тайван

Пекин е гневен на Вашингтон

Това изявление обаче беше ориентирано към задгранични сили, които се пробват да се намесят и дребното малцинство от тайвански сили, борещи се за самостоятелност и тяхната активност, сподели Си, без да прецизира, като евентуално това е било отпратка към Съединени американски щати, най-силния покровител на Тайван.

Си повтори, че Китай е подготвен да беседва с всяка партия в Тайван за прокарването на политическия развой - спрян от Китай, откакто Цай Ингвен встъпи в служба - стига да одобряват правилото за " обединен Китай ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР