Китай ще засили финансовата подкрепа и ще улесни кредитирането на

...
Китай ще засили финансовата подкрепа и ще улесни кредитирането на
Коментари Харесай

Китай засилва финансовата подкрепа към предприятията

Китай ще ускори финансовата поддръжка и ще улесни кредитирането на предприятията, помагащи в битката против смъртоносния вирус, заяви Централната банка на страната. Разпространението на болестта се обрисува като главната спънка пред развиването на стопанската система, която така и така означи невисок растеж през предходната година, написа AFP.
С преимущество ще се оказва поддръжка на медицински и болнични заведения, като помощта ще бъде за голям брой области, - от закупуване на медицински консумативи до създаване на социална здравна инфраструктура.
Китайската централна банка твърди, че към този момент са взети ограничения да се поддържа финансовата ликвидност на банката, употребявайки стопански иструменти като интервенции на открития пазар, с цел да освободи задоволителна ликвидност на финансовия пазар.
Основните браншове като производството също ще имат по-добра кредитна поддръжка, оповестяват от банката.
Централната банка ще употребява и по-ниски лихвени проценти, опростяване на разпоредбите за кандидатстване за заем, улеснение на средносрочните и дълготрайни заеми, за да помогне на предприятията да преодолеят последствията от епидемията.
Поставянето на Китай в цялостна изолираност, както и цялостното затваряне на достъпа до провинция Хубей, надали ще донесе какъвто и да е стопански растеж през януари, безапелационни са анализатори.
Китайската стопанска система набъбна с 6,1% през 2019 година, това е най-бавния стопански напредък в страната от 30 години насам.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР