Китай ще забрани неразградимите пластмасови торбички в големите градове и

...
Китай ще забрани неразградимите пластмасови торбички в големите градове и
Коментари Харесай

Китай забранява пластмасовите торбички и сламки

Китай ще забрани неразградимите пластмасови торбички в огромните градове и сламките за еднократна приложимост в заведенията за хранене до края на тази година в опит да понижи отпадъците.

Страната е един от най-големите консуматори на пластмаса в света и проектът е ориентиран към 30-процентно понижение на неразградими опаковки за еднократна приложимост в заведенията за хранене в огромните градове в границите на 5 години.

В документ, оповестен в неделя, Националната комисия за развиване и промени и Министерството на екологията и околната среда показват, че производството и продажбата на пластмасови съдове и опаковки от стиропор за еднократна приложимост ще бъдат неразрешени до края на годината.

Планът планува и сламки за еднократна приложимост в ресторантьорството, а пластмасовите произведения за еднократна приложимост би трябвало да излязат от „ дейна приложимост “ в хотели до 2022 година

Властите обявиха, че до 2025 година възнамеряват дейно да управляват замърсяването с пластмаса и да понижат количеството боклуци в основни градове в границите на новосъздадена система за ръководство.-->

Китай е създал 210 милиона тона отпадък през 2017 година, съгласно данни на Световната банка, което е предизвестие, че до 2030 година може да скочи до 500 милиона тона годишно.

Целите се простират и върху пластмасови опаковки, употребявани в пощенските услуги. Търговските обекти за пощенска доставка в области като Пекин, Шанхай и Дзянсу ще забранят потреблението на неразградими пластмасови опаковъчни торби и еднократни пластмасови опаковки до края на 2022 година.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР